Profesyonel internet kullanıcılarında reklam körlüğü diye bir olay gelişir. Web sitelerindeki reklam olma ihtimali yüksek içerikleri, bannerları otomatik olarak görmezden gelirler. Hani Egonomik için de yapıyorsunuz ya, Adblock kullanmayanlarınız bannerları direkt es geçiyorsunuz öldürseler tıklamıyorsunuz, işte o hesap.
Bende de aynı olay Türk filmleri için geçerli. Afişlere, fragmanlara, vizyonda ne var başlıklı yazılara bakarken içinde Türkçe ifadeler gördüğüm filmleri direkt atlıyorum, zerre dikkat vermiyorum. Eğer vizyondakiler arasında yabancı film görmezsem “Bu hafta izlenecek bir şey yokmuş” deyip başka şeylere yöneliyorum. Tabi bu benim dev egomla alakalı bir durum değil, IQ seviyesi düşük “komedi” filmlerine ishal olan film endüstrimizin suçu. Yatırım yapmıyorlar, para harcamak istemiyorlar, setler kurmakmış baş yapıt hedeflemekmiş falan hak getire, adamlar olaya tamamen ticari bakıyorlar. Laz bir karakteri veya her iki lafından biri küfür olan bir elemanı dünyanın en basit olay örgüsüyle harmanlayıp gişeyi garantiliyorlar. Bir koyup üç almayı başarı kabul ediyorlar. Dolayısıyla Türk Sinemasından nitelikli yapımlar bekleyenler sürekli hayal kırıklığına uğruyor.
Kırımlı‘nın dikkatimi çekmesine de posteri vesile oldu. Alman üniformalı elemanlar, dramın, umutsuzluğun şahane biçimde yansıtıldığı tasarım harbiden çok hoşuma gitti, ilk başta yabancı bir film sandım. Türk filmi olduğunu görünce çok şaşırdım. Fragmandan anladığım kadarıyla konsept baya bir oturmuş. Normalde dram filmlerinden hiç hoşlanmam zira bana göre hayatın kendisi dramdır, sinemaya daha çok eğlence aracı gözüyle bakarım fakat bu filmi izlerim ben arkadaş. Yapanın, çekenin şimdiden eline koluna sağlık.
5 yorum
Warner bros yapım. Yine de iyi iş.
Warner Bros yapım değil de dağıtımdır muhtemelen.
Bizim filmlerde moda oldu Warner Bros.Panzehir’de de WB vardı.
Warner Bros’un elinin değmesi yetiyor sanırım. :D
Bu filme Warner Bros eli değmiş belli :)